Trnava odštartovala jar víťazstvom nad Nitrou, Košice zdolali Prešov

03.03.2013 Celý región

Bratislava 2. marca (TASR) - Futbalisti posledného tímu corgoňligovej tabuľky Spartaka Trnava odštartovali jarnú časť najvyššej súťaže úspešne, keď si v sobotňajšom 20. kole poradili doma s predposlednou Nitrou 2:0.

piatok:

Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 4:1 (4:1)
Góly: 15. a 20. Peltier, 10. Hlohovský, 31. Kladrubský - 6. Hodek.
Rozhodoval: Leško,
ŽK: Kladrubský - Škriniar, Chren,
2402 divákov

Zostavy a striedania:

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Lukšík - Grendel (82. Sabo), Kladrubský - Žofčák, Hlohovský (71. Halenár), Milinkovič - Peltier (79. Kuzma)

ViOn: Kuciak - Pavlenda, Pav. Majerník, Chren - Škriniar (59. Janič), Obročník - Orávik, Bolinha (46. Pintér), Candrák - Bernáth (79. Mihálik), Hodek

sobota:

AS Trenčín – TJ Spartak Myjava 1:0 (1:0)
Gól: 6. Mazan.
Rozhodoval: Valášek,
ŽK: Adi – Kúkoľ, Bruško,
2856 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák – Mazáň, Bednárik, Da Silva, Čögley – Kubík, Lobotka, Holúbek, Štefánik - Mazan (77. William) – Adi

Spartak: Solnička – Siva, Častulín, Kumančík, Černáček – Kúkoľ, Bruško (82. Pelegríni), Marček, Kuračka (63. Urgela) Šulek (77. Daniel) - Sládek

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, no vedúci gól nám trošku ublížil. Boli sme nepresní vo výstavbe útoku, chalani ostali neistí. Padla nám vhod prestávka, ktorú sme využili na upokojenie. Čo sa výsledku týka, zvládli sme to, ale z hľadiska hernej kvality ešte máme na čom pracovať. Nemali sme veľké očakávania pred duelom, ale chalani si to odžili. Znovu však hovorím, že musíme stáť nohami pevne na zemi. Oceňujem aj atmosféru zo strany fanúšikov, ktorá bola spestrením stretnutia."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "V prvom rade gratulujem Trenčínu k víťazstvu. Pred začiatkom ligy nám chýbal prípravný zápas s ligovým mužstvom, čo sa v zápase prejavilo. Mal som zo zápasu obavy, no pozitívom boli výborné výkony niektorých našich hráčov. Mrzí nás nepremenená šanca Sládeka na začiatku druhého polčasu, ale zistili sme, že musíme byť trošku viac odvážnejší. Do poslednej chvíle sme sa snažili uhrať, čo sa dá. Napriek prehre som spokojný a úprimne prekvapený tým, ako sme to Trenčínu sťažili."

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)
Gól: 53. Vrána.
Rozhodoval: Sedlák,
ŽK: Mravec, Guba (obaja Žilina),
2215 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Akakpo, Piaček (46. Mravec), Nunes - Pečovský, Paur (58. Bello) - Barčík, Škvarka, Pich (58. Majtán) - Guba

Banská Bystrica: Boroš - Vajda, Teixeira, Adámik, Hučko - Turňa, Brašeň (90.+1 Šovčík), Hlinka, Pančík (63. Ľupták) - Peňaška, Vrána (69. Slančík)

Štefan Tarkovič, tréner Žiliny: "Ťažko sa mi to hodnotí. Ja a asi aj všetci ostatní si to predstavovali úplne inak. Snahu hráčom uprieť nemôžem, ukázali sme aj kvalitu, mali sme aj tlak a gólové príležitostí, ale slabá efektivita v koncovke nám pokazila celý zápas. Nechcem byť takto na úvod jari veľmi skeptický, je to len prvé kolo a verím, že sa budeme zlepšovať a predvádzať lepší a najmä efektívnejší futbal."

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Odohrali sme vysoko takticky oduševnený výkon podporený výbornými individuálnymi výkonmi niektorých hráčov. V Žiline sa ľahko nevyhráva, takže ja som za to veľmi rád a verím, že v takomto trende budeme pokračovať celú jar."

MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)
Góly: 29. O. Diaby, 79., 83. Bukata.
Rozhodoval: Trutz,
ŽK: Ostojič - Papaj,
4155 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič (46. Tóth), Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár - Bukata (86. Duda), Matič, Hovančík - C. Diaby (46. Viazanko), O. Diaby

1. FC Tatran Prešov: Plánička - Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Lipták - Papaj (61. Novák), Poliaček (66. Bernardo), Augustín, Jakovlev (80. Hruška) - Marcin

Ján Kozák, tréner MFK Košice: "Vyhrali sme 3:0, rozdielom triedy v derby zápase a mám z toho dobrý pocit. Hráči išli za víťazstvom od prvej minúty. Nie unáhlene, ale trpezlivou hrou sme si súpera pripravili a dali krásny gól, ktorý nám pomohol. V druhom polčase naberal zápas na kvalite, súper v snahe vyrovnať otvoril hru a nám sa naskytli priestory na protiútok. Prišiel druhý i tretí gól a ja som s chlapcami spokojný. Ako som avizoval, títo hráči majú čo divákom ponúknuť a dnešný duel to potvrdil."

Ladislav Totkovič, tréner 1. Tatran Prešov: "Úvod bol taký ako sme očakávali, bol to trošku taktický boj a nikto nechcel urobiť chybu. Čakalo sa na chybu súpera a nakoniec to boli domáci, ktorí dali gól po štandardnej situácii. Druhý polčas sme chceli hrať aktívnejšie, vysunúť zálohu a aktívnejšie napádať. Dá sa povedať, že sme sa dostávali do hry a v niektorých fázach som mal pocit, že môže prísť i gólová šanca. Naopak v 79. minúte padol gól a v 82. minúte sa rozhodlo o zápase."

Spartak Trnava - FC Nitra 2:0 (1:0)
Góly: 2. Schranz, 74. Tomaček.
Rozhodoval: Pavlík,
ŽK: Grabež, Hodúr - Kaspřák, Tawanda.
5032 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak: Jakubov - Janečka, Čarnota, Karhan, Grabež - Schranz (82. Ciprych), Hodúr, Augustini, Sabo - Mikovič (90. Mikinič), Lietava (59. Tomaček)

Nitra: Chudý - Kaspřák, Struhár, Cicman, Obradovič (46. Cléber) - Šimončič - Boszorád, Tawanba, Gajdoš (69. Jackuliak), Šmehýl (58. Turčák) - Benčík

Peter Zelenský, tréner Trnavy: "Upozorňoval som hráčov, že nás čaká ťažký zápas. Prvé kolá bývajú totiž nevyspytateľné. Stretnutie sme zvládli, ale doma vyhrávať je naša povinnosť. Hráči pomerne dobre kombinovali, aj keď ja mám na nich ešte vyššie nároky. Verím, že v ďalších zápasoch sa budeme zlepšovať."

Jozef Vukušič: "Bolo vidieť, že ide o prvý zápas po prestávke. Terén bol trošku hrboľatý, čo ovplyvnilo hru. Nevyšiel nám úvod a v druhom polčase sme hrali ako keby bolo 0:0. Boli sme málo nebezpeční a veľká škoda zahodenej tutovky Benčíka. Na "keby" sa ale nehrá a v závere sme po chybe ešte raz inkasovali. Z pohľadu výsledku je víťazstvo Trnavy zaslúžené."
 

Vyberte región